Zatékání panoramatickou střechou

Vše co se týká techniky, zapojení, ND

Moderátor: rauly

Odpovědět
fb_jindra
Příspěvky: 1
Registrován: pon 05. říj 2020 15:29:23

Zatékání panoramatickou střechou

Příspěvek od fb_jindra »

Zdravím,
chtěl bych požádat o pomoc.

Již přes půl roku mi zatéká střešním oknem do auta (VW Golf VII variant 2014).
Bylo to 3x v autorizovaném servisu, kdy mi vždycky řekli, že voda odtéka, byl proveden test, kdy se do odtokových kanálků vlévala voda a nic nevypadá na problém. Každopádně, přišel jakýkoliv větší déšť a já měl promočené celé sloupky - vše.

Rozhodl sem se, že si zkusím pomoci sám, takže jsem sundal vnitřní tapec, pozoroval kvůli voda protéká bohužel to bylo v místě kam nebylo vidět, každopádně sem celé okno vyndal a rozebral do součástky. Lepené kusy jsem očistil, očistil lihem a znovu nalepil zpět. Seřídil sem okna ve střešním otvoru, protože jsem zjistil, že ten rám, který se šroubuje ke střeše, je potřeba natlačit co nejvíce na okno, aby těsnění okna, bylo co nejvíce natlačené na těsnění střešního otvoru.

Každopádně, ted to musím vyzkoušet, jestli to někde neteče.

Pokud by to teklo, mohl by mi prosím někdo zjistit, kolik stojí nové střešní okno? Respektive ty okna mám ok, takže bych potřeboval jen ten rám a těsnění střešního otvoru. Cena originál, neoriginál.

Moje vin: WVWZZZAUZEP543854

Moc díky za jakoukoliv informaci,
Jindra

fb_tomáš1
Příspěvky: 1
Registrován: stř 06. led 2021 12:51:48

Re: Zatékání panoramatickou střechou

Příspěvek od fb_tomáš1 »

To samé - stejné auto, stejný ročník. Vypozoroval jsem, že záleží na úhlu parkování. Jakmile auto nestojí rovně a dochází k určitému krutu karoserie, zatéká i při mírném dešti. A naopak - i po dvoudenním nonstop lijáku při parkování na rovině nic.
Poprvé cca 2 roky zpět teklo přes přední sloupky - vyčištění odtokových svodů v autorizovaném servisu za 4.500 Kč. Teď prozměnu mohutně protéká zadek nad kufrem.
Neautorizovaný specialista na VW mě straší prasklým vnitřním rámem střechy (už řešil 2x), což je neopravitelné - na výměnu za cca 60 tisíc nebo zrušení výsuvné funkce střechy - udělat z ní prosklenou pevnou důkladným zatmelením rámu. Neradostné vyhlídky...

Odpovědět